Zavolejte mi
 
Home » Volný čas » Restaurace » Restaurace a bary » Centrum odborné příprav v gastronomických a potravinářských oborech Jeseník
Volný čas

Centrum odborné příprav v gastronomických a potravinářských oborech Jeseník

Centrum odborné příprav v gastronomických a potravinářských oborech Jeseník

Cílem realizace projektu je vznik Centra odborné přípravy v gastronomických a potravinářských oborech a následně zvýšení uplatnitelnosti absolventů na trhu práce. Realizací projektu jsou vytvořeny podmínky pro získání vysoce specializovaných odborných znalostí a prohloubení kvalifikace v oborech cukrář, kuchař, číšník, hotelnictví a dalších relevantních oborech. Současné požadavky trhu práce spolu se snahou o ekonomický růst oblasti kladou na žáky uvedených oborů nové požadavky. Poptávka na trhu práce je zejména po absolventech s vysokou kvalifikací, která nezahrnuje pouze znalost standardních postupů, ale také specifické znalosti uplatnitelné v zařízeních vyšší kategorie. Hlavní důraz je kladen na práci před hostem a moderní gastronomické trendy, jako jsou frontcooking, baristika, sommeliérství, barmanství, room service, carving, složitá obsluha, příprava a servis výrobků studené kuchyně, restauračních moučníků a cukrářských výrobků.

V rámci realizace projektu se uskutečnila rekonstrukce zchátralé budovy Vily na Kolonádě.

V rekonstruovaném objektu mají žáci i pedagogové k dispozici moderně vybavené místnosti pro pracovní výuku, provozní a hygienické zázemí, výukové odbytové prostory (jídelna, kavárna) a také nezbytné výukové prostory pro teoretickou výuku. Projekt je řešen bezbariérově. Je vybudován venkovní bezbariérový přístup a vnitřní bezbariérová vertikální komunikace osob pomocí výtahu s parametry pro osoby s omezenou schopností orientace a pohybu.

Vzniklé vzdělávací zařízení odpovídá moderním vzdělávacím trendům ve výše zmíněných oborech a spolu s vysokým důrazem na aktivní zapojení žáků povede k jejich vysoké připravenosti pro praxi a uplatnitelnosti na trhu práce, a to nejen v běžných zařízeních, ale i v gastronomických zařízeních vyšší úrovně.

Realizátorem projektu je Nadační fond Vincenze Priessnitze


© 2020 Centrum odborné příprav v gastronomických a potravinářských oborech Jeseník | Volný čas Priessnitzovy léčebné lázně - kde zábal dostal své jméno
Voltage Multimedia Studio
ISO
Priessnitzova 12/299, 790 03 Jeseník, Czech Republic | +420 584 491 111
Page generated in 0.5889 seconds | Memory usage: 36.75 mb / from 160M
Sdílej odkaz na: